Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

de Tabita _ in Pui, 14 Mar 2013 | 5367 vizualizari

 

Un pui plin de savoare ideal pentru o masa in familie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui marime medie (1,5 kg)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1-2 cm ghimbir
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200°C.

Se spala puiul si se strege cu un servetel.

Se taie marunt un catel de usturoi.

Se stoarce zeama de la lamai.

Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.

Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente.

Se condimenteaza puiul cu 2/3 din acest amestec.

Cartofii se taie cubulete.

Se taie feliute ceilalti catei de usturoi.

Intr-o tava termorezistenta se pun pun cateva linguri de ulei, putin usturoi.

Se aseaza puiul in centrul tavii.

Cartofii si usturoiul se aseaza in jurul puiului.

Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec.

Se pune putina apa in tava. Deasupra se pune o folie de aluminiu.

Se da la cuptor 1h-1 1/2 h, in functie de capacitatea cuptorului, dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai intens se lasa puiul condimentat cateva ore inainte de a se gati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare la cuptor in crusta de lapte de cocos